Zonnepanelen & garanties

Voordat je zonnepanelen op je dak laat plaatsen, wil je natuurlijk precies weten hoe het zit. Hoe werkt een zonnepaneel eigenlijk? Wat voor zonnepanelen levert Greenchoice? En welke garanties krijg je erbij? Je vindt hier de veelgestelde vragen over de zonnepanelen en garanties.

Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen over andere onderwerpen of neem contact met ons op.

Zonnepanelen

Hoe werkt een zonnepaneel?

Het is eigenlijk heel simpel. Zodra de zon op komt, gaan de zonnepanelen aan het werk. Ze vangen het dag- en zonlicht op. Het licht wordt omgezet in gelijkstroom en doorgezet naar de omvormer. De omvormer zet gelijkstroom om naar de stroom die je in huis kunt gebruiken, ook wel wisselstroom genoemd. Deze stroom gaat via je meterkast naar je koffiezetapparaat of wasmachine, of wordt teruggezet op het elektriciteitsnet.

Wat is een omvormer?

Een omvormer zet de door de zonnepanelen opgewekte energie om in stroom, die je in je woning kunt gebruiken. Het is een kastje, ongeveer even groot als een schoenendoos, wordt op zolder of de eerste verdieping gehangen en is gekoppeld tussen je zonnepanelen en meterkast.

Wat voor zonnepanelen levert Greenchoice?

Wij installeren zonnepanelen van de fabrikant Trina Solar of Jinko Solar, een van de oudste zonnepanelen fabrikanten. Zij maken zonnepanelen van hoge kwaliteit tegen een lage prijs, zijn duurzaam en eerlijk gemaakt én wordt door de Consumentenbond aangeraden op basis van kwaliteit. Trina Solar en Jinko Solar scoren ook hoog op:

 • Betrouwbaarheid en zekerheid
 • Minimale systeemfouten en productiefouten
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze zonnepanelen zijn volledig zwarte panelen met een hoge rendement. Ze worden geleverd met 12 jaar fabrieks- en systeemgarantie en een vermogensgarantie van 25 jaar (met maximaal 20% degradatie). Daarnaast bieden wij 5 jaar lang de productie- en opbrengstgarantie.

Wekken zonnepanelen energie op als het bewolkt is?

Ja. Zodra de zon opkomt, gaan de zonnepanelen aan het werk. Hoe meer zonlicht, hoe harder ze werken. Op bewolkte dagen wordt bij daglicht ook energie opgewekt, maar dit is een stuk minder dan op zonnige dagen.

Garanties

Welke garanties krijg ik van Greenchoice op mijn systeem?

Voor de zonnepanelen gelden de volgende garanties:

 • 10 jaar systeemgarantie op de hele installatie
 • 12 jaar fabrieksgarantie op de zonnepanelen
 • 25 jaar vermogensgarantie op de zonnepanelen (maximaal 20% degradatie over 25 jaar)
 • 5 jaar opbrengstgarantie

De fabrieksgarantie op de omvormer zijn afhankelijk van het merk en type:

 • Growatt 1 fase: 10 jaar
 • Growatt 3 fase: 5 jaar (optioneel 10 jaar)
 • SolarEdge: 12 jaar (optioneel 25 jaar)
 • SolarEdge optimizers: 25 jaar
 • Enphase micro-omvormers: 25 jaar

Klik hier om garantieverklaringen te bekijken.

Wat houdt de opbrengstgarantie in?

We garanderen de opbrengst van zonnepanelen in kilowattuur over een periode van 5 jaar. Dit houdt in dat, als je zonnepanelen minder energie opwekken dan in het aanbod op maat is opgenomen, we het tekort aanvullen.

Wat heb ik aan de gratis wifi-module?

Bij de installatie van je zonnepanelen krijg je een gratis wifi-module. Hiermee verbind je de omvormer met je modem en kun je via een app de opbrengst van je zonnepanelen bekijken.

Ik heb bij mijn verhuizing de zonnepanelen van de oude eigenaar overgenomen. Hoe zit het met de garanties?

De oude of nieuwe eigenaar van de woning, en dus de zonnepanelen, moet aan ons doorgeven dat er een nieuw eigenaar is. We dragen de garanties over naar de nieuwe eigenaar, waardoor de garanties op zijn of haar naam komen te staan. De einddatum van de garanties blijft hetzelfde.

Welke kosten moet ik betalen bij het vervangen van mijn zonnepanelen of omvormer?

Je hebt 10 jaar systeemgarantie op de zonnepanelen en de omvormer. Moet er binnen de garantietermijn iets gemaakt of vervangen worden? Dan betaal je niets.

We staan voor je klaar

Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen over andere onderwerpen of neem contact op met onze adviseurs.

Telefoon

085 782 0051
Maandag t/m vrijdag: 09.00-17.30 uur

E-mail